Zuurkoolrisotto

Zuurkoolrisotto

Het lijkt misschien een vreemde combinatie, zuurkool en risotto. Maar juist de romige risottosmaak en de friszure zuurkoolsmaak combineren echt prima! Lekker met uitgebakken spekjes, gebakken chorizo of een stukje rookworst.

Zuurkoolrisotto

Vreemde combinatie? Lekkere combinatie! Deze romige risotto met frisse zuurkool is echt het proberen waard.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden crème fraîche knoflook mosterd risotto sjalot spekjes zuurkool
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 36 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 80 gram risottorijst
  • 300 ml groentebouillon van een blokje
  • 150 gram zuurkool uitgelekt
  • ½ eetlepel mosterd
  • 50 gram spekjes
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Fruit de ui met de knoflook in wat olie tot ze glazig zien. Bak de risottorijst ongeveer één minuut mee, totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
  • Voeg een flinke scheut bouillon toe. Roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen, dan voeg je weer een beetje nieuwe toe.
  • Als je halverwege de hoeveelheid bouillon bent, voeg je de zuurkool en de mosterd toe. Roer goed door en ga verder met bouillon toevoegen en laten opnemen.
  • Bak intussen de spekjes knapperig.
  • Als alle bouillon is opgenomen haal je de pan van de warmtebron en roer je de crème fraîche en de spekjes door de risotto.

Tips

Risotto kun je in zo veel varianten maken! En ook met zuurkool heb je heel veel mogelijkheden. Blijf afwisselen, dat houdt koken én eten leuk en lekker.

One Reply to “Zuurkoolrisotto”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept