Het lijkt misschien een vreemde combinatie, zuurkool en risotto. Maar juist de romige risottosmaak en de friszure zuurkoolsmaak combineren echt prima! Lekker met uitgebakken spekjes, gebakken chorizo of een stukje rookworst.
Zuurkoolrisotto
Vreemde combinatie? Lekkere combinatie! Deze romige risotto met frisse zuurkool is echt het proberen waard.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 80 gram risottorijst
- 300 ml groentebouillon van een blokje
- 150 gram zuurkool uitgelekt
- ½ eetlepel mosterd
- 50 gram spekjes
- 2 eetlepels crème fraîche
Instructies
- Fruit de ui met de knoflook in wat olie tot ze glazig zien. Bak de risottorijst ongeveer één minuut mee, totdat alle korrels bedekt zijn met olie.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe. Roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen, dan voeg je weer een beetje nieuwe toe.
- Als je halverwege de hoeveelheid bouillon bent, voeg je de zuurkool en de mosterd toe. Roer goed door en ga verder met bouillon toevoegen en laten opnemen.
- Bak intussen de spekjes knapperig.
- Als alle bouillon is opgenomen haal je de pan van de warmtebron en roer je de crème fraîche en de spekjes door de risotto.
Vandaag dit zuurkoolrecept gemaakt. Was heerlijk, een aanrader!