Wat een lekkere combinatie is dat toch, avocado en tomaat. Ook met spaghetti werkt het heel goed, probeer maar.
Spaghetti met avocado-tomatensaus
Snel, romig, fris en voedzaam – maar hoe kan het ook anders met avocado ;-).
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 100 gram (volkoren) spaghetti
- 1 klein uitje
- 1 teentje knoflook
- ¼ Habanero
- 1 tomaat
- 1 kleine avocado
- limoensap
- 1 handje rucola
- Parmezaanse kaas geraspt of in hele kleine blokjes
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak je ui, knoflook en pepertje fijn in de hakmolen. Voeg daarna de tomaat en vervolgens de avocado toe en maal tot een gladde saus. Voeg een beetje limoensap toe en breng op smaak met wat peper naar wens.
- Giet de pasta af en doe de saus bij de pasta in de pan met de deksel er op. Laat zo de saus even verwarmen.
- Leg een pluk rucola op je bord en schep de pasta met saus er op. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Tips
Tip: vind je de smaak van rauwe ui te sterk? Fruit ‘m dan even aan samen met de knoflook óf voeg een klein scheutje melk aan je saus toe, dat verzacht ook de uiensmaak.
Morgen weer pasta? Of weer iets met avocado of Parmezaanse kaas? Ideeën genoeg!