Soep van zoete aardappel en paprika

Soep van zoete aardappel en paprika

Soep van zoete aardappel en paprika

Zoete aardappel en paprika zijn heerlijke tegenhangers van elkaar. Het zoete van de aardappel en de rijke en hartige smaak van de paprika combineert echt heel lekker. Versgebakken broodjes erbij en een plakje of krulletje boter en je hebt een heerlijke maaltijdsoep.
Moeilijkheid niet moeilijk
Afwas heel weinig
Trefwoorden knoflook paprika rode ui veganistisch vegetarisch zoete aardappel
Bereiding 1 uur
Porties 4 porties
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 grote rode ui gepeld
  • 4 teentjes knoflook zonder schilletje
  • 1 blokje groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de paprika's, de aardappels en de ui doormidden en leg ze met de schil naar boven op een bakpapiertje op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook er ook bij. Schuif dit in de oven, voor 30 minuten.
  • Zet een ruime pan klaar. De ui en de knoflook kunnen zo de pan in. Het schilletje van de paprika's kun je er nu heel makkelijk vanaf trekken. Daarna in 4 stukken snijden en ook de pan in. De aardappels, die kun je met een lepel nu makkelijk van de schil ontdoen, en dan kan ook dit vruchtvlees de pan in.
    Schenk er water bij tot alle ingrediënten net onder staan. Voeg het bouillonblokje toe en laat de soep 15 minuten koken. Intussen kun je zelf even een eenvoudig broodje bakken.
  • Nu hoef je de soep alleen nog maar even te pureren.

Tips

Meer soep ideeën? Klik maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept