Dit heb ik zó vaak gemaakt en vind ik nog steeds lekker. Ik ben geen fan van gewoon gekookte sperzieboontjes. Maar op deze manier worden ze smeuïg en smaakvol. Ik heb het gegeten met rijst, pasta en aardappelen. Kan allemaal prima. Echt zo’n gerecht waar je alle kanten mee op kunt.
Smeuïge sperzieboontjes
Eigenlijk heel eenvoudig. Maar misschien daardoor wel zo lekker, deze smeuïge sperzieboontjes.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen of 160 gram rijst of pasta naar keuze
- 300 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukken
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 ui gesnipperd
- 3 tomaten in stukken
Instructies
- Kook de aardappelen circa 20 minuten in licht gezouten water gaar, of kook de rijst of pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de sperziebonen in licht gezouten water in 8-10 minuten beetgaar.
- Bak in een grote koekenpan de spekjes knapperig. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg dan de ui toe en bak ook even mee. Daarna de tomatenstukjes er bij. Blijf goed roeren en bak totdat de tomaten zacht zijn. Voeg dan de sperziebonene toe en bak ook deze even mee. Breng op smaak met peper.
Tips
Sneller klaar? Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappelen gebruiken en voorgekookte boontjes.