Eigenlijk heel eenvoudig. Maar misschien daardoor wel zo lekker, deze smeuïge sperzieboontjes.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden spekjes sperziebonen tomaat ui
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 20 minutenmin
Porties 2porties
Recept van Gabrielle
Ingredients
400gramaardappelenof 160 gram rijst of pasta naar keuze
300gramsperziebonenschoongemaakt en in stukken
200gramgerookte spekreepjes
1blikjetomatenpuree
1uigesnipperd
3tomatenin stukken
Instructions
Kook de aardappelen circa 20 minuten in licht gezouten water gaar, of kook de rijst of pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in licht gezouten water in 8-10 minuten beetgaar.
Bak in een grote koekenpan de spekjes knapperig. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg dan de ui toe en bak ook even mee. Daarna de tomatenstukjes er bij. Blijf goed roeren en bak totdat de tomaten zacht zijn. Voeg dan de sperziebonene toe en bak ook deze even mee. Breng op smaak met peper.
Tips
Sneller klaar? Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappelen gebruiken en voorgekookte boontjes.