Pasta is voor mij het lekkerst als er een eenvoudige saus bij zit. Natuurlijk kun je heel fancy gaan met allerlei ingrediënten, maar een paar tomaten en wat balsamicoazijn zijn eigenlijk al voldoende.
Simpele pasta met zalm
Deze spaghetti maak je met maar vier ingrediënten. Stukje zalm er bij (of een stukje vlees, of niet 😉 ) en je maaltijd is compleet.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 80 gram spaghetti
- 1 stuk zalm
- 2 tomaten in stukjes
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 handje rucola
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
- Bak de zalm in wat boter of olie aan beide zijden gaar. Je kunt ook een stukje vlees of vleesvervanger gebruiken. Of helemaal niets, de pasta is van zichzelf al heerlijk en heeft niet veel extra's nodig.
- Meng de stukjes tomaat met de balsamico azijn en laat vijf tot tien minuten intrekken.
- Giet de spaghetti af en meng de tomaat met balsamico er door. Schep de pasta op een handje rucola op je bord en leg je stukje vis er op.
Tips
Meer eenvoudige gerechten, met en zonder pasta, vind je ook hier op de website.