Scholfilet met sugar snaps

Scholfilet met sugar snaps

Een goed stukje verse vis heeft niet zo veel nodig. Beetje citroensap, wat peterselie…. Ik vind vis nog steeds heel lekker combineren met gekookte of gebakken aardappeltjes. In dit geval bakte ik er ook sugar snaps bij met wat knoflook. Heerlijk!

Scholfilet met sugar snaps

Een lekker stukje verse vis, eenvoudig (en snel!) gebakken. Wat gebakken aardappeltjes er bij, verse groenten…. vrij snel op tafel en altijd goed!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel schol sugarsnaps vis
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen geschild, gewassen en in stukken
  • 200 gram sugar snaps schoongemaakt
  • 1 scholfilet
  • 1 teentje knoflook in dunne plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar (of gebruik voorgekookte aardappelen 😉 ).
  • Kook de sugar snaps 4 minuten.
  • Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout en bak deze in wat boter of olie twee minuten aan elke kant. Neem voorzichtig uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de afgegoten gekookte aardappels met de helft van de peterselie een paar minuutjes. Neem deze uit de pan en bak de knoflook in dezelfde pan (voeg eventueel wat bakproduct toe). Voeg dan de gekookte sugar snaps toe en bak deze twee minuten mee.
  • Leg de vis op je bord en sprenkel hier het citroensap over. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de aardappels en sugar snaps.

Tips

Zoek je meer inspiratie met vis, kijk dan gerust verder hier op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept