Een lekker stukje verse vis, eenvoudig (en snel!) gebakken. Wat gebakken aardappeltjes er bij, verse groenten.... vrij snel op tafel en altijd goed!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel schol sugarsnaps vis
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 25 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
200gramaardappelengeschild, gewassen en in stukken
200gramsugar snapsschoongemaakt
1scholfilet
1teentjeknoflookin dunne plakjes
1eetlepelcitroensap
2takjespeterselie
Instructies
Kook de aardappelen in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar (of gebruik voorgekookte aardappelen ;-) ).
Kook de sugar snaps 4 minuten.
Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout en bak deze in wat boter of olie twee minuten aan elke kant. Neem voorzichtig uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in dezelfde pan de afgegoten gekookte aardappels met de helft van de peterselie een paar minuutjes. Neem deze uit de pan en bak de knoflook in dezelfde pan (voeg eventueel wat bakproduct toe). Voeg dan de gekookte sugar snaps toe en bak deze twee minuten mee.
Leg de vis op je bord en sprenkel hier het citroensap over. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de aardappels en sugar snaps.
Tips
Zoek je meer inspiratie met vis, kijk dan gerust verder hier op de website.