Makkelijk ovenschoteltje met zalm

Makkelijk ovenschoteltje met zalm

Makkelijk ovenschoteltje met zalm

Een ovenschoteltje, super lekker en erg eenvoudig. Zo wil je ze graag, toch? Lekker zacht door de bloemkoolpuree en mozzarella, vol van smaak door de zalm en met een kleine bite van de aspergetips.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aspergetips bloemkool koolhydraatarm mozzarella zalm
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 370kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram aspergetips
  • 2 plakken mozzarella
  • 100 gram gerookte zalmfilet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°. Kook de bloemkool, samen met de tenen knoflook in ongeveer 10 minuten gaar. Kook of stoom de aspergetips 5 minuten. Snijd de plakken mozzarella in reepjes.
  • Pureer de bloemkool en de knoflook met de staafmixer, en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Niet té veel zout, want gerookte zalm is natuurlijk al behoorlijk zoutig.
  • Leg in een kleine ovenschaal de aspergetips. Verdeel daarover de zalmfilet. Smeer hierover de bloemkoolpuree en druk daarna de reepjes mozzarella licht in de puree. Zet de ovenschaal in de oven, voor ongeveer 15 minuten.

Tips

Trek in meer lekkers uit de oven? Ideeën genoeg!
En als je toch een ander idee met zalm zoekt dan vind je hier ook vast wel iets.

Nutrition

Calories: 370kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept