Romige muntrisotto

Romige muntrisotto

Deze fris-romige risotto is als maaltijd al lekker. Met een groene salade er bij kom je ook aan je groentenbehoefte van de dag. Of eet ‘m, net als de Italianen, als primi (eerste gang na de antipasti). Maak in dat geval de portie wel iets kleiner ;-).

Romige muntrisotto

Risotto is altijd lekker en deze is geen uitzondering. Door 'm met veganistische crème fraîche te maken is hij ook nog eens helemaal vegan.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas weinig
Trefwoorden crème fraîche knoflook munt OMS proof rijst risotto sjalot
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 40 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels crème fraîche veganistisch of vervang door sojakwark voor OMS proof
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 80 gram risottorijst
  • 2 takjes munt alleen de blaadjes, fijngesneden

Instructies

  • Maak een romige bouillon door het bouillonblokje op te lossen in 300ml kokend water en daar de crème fraîche aan toe te voegen. Goed roeren om klontjes te voorkomen.
  • Fruit de ui en knoflook in een beetje water tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Giet ongeveer ⅓ van de bouillon op de rijst en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg in scheuten steeds nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst.
  • Als alle bouillon op is, haal je de pan van de warmtebron en roer je de munt er door. Breng op smaak met zwarte peper.

Tips

Liever een andere risotto variant? Of misschien iets anders met crème fraîche, dat kan natuurlijk ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept