2eetlepelscrème fraîcheveganistisch of vervang door sojakwark voor OMS proof
1sjalotfijngesneden
1teentjeknoflookfijngesneden
80gramrisottorijst
2takjesmuntalleen de blaadjes, fijngesneden
Instructies
Maak een romige bouillon door het bouillonblokje op te lossen in 300ml kokend water en daar de crème fraîche aan toe te voegen. Goed roeren om klontjes te voorkomen.
Fruit de ui en knoflook in een beetje water tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee.
Giet ongeveer ⅓ van de bouillon op de rijst en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg in scheuten steeds nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid is opgenomen door de rijst.
Als alle bouillon op is, haal je de pan van de warmtebron en roer je de munt er door. Breng op smaak met zwarte peper.
Tips
Liever een andere risotto variant? Of misschien iets anders met crème fraîche, dat kan natuurlijk ook.