Vroeger mocht ik op mijn verjaardag altijd kiezen wat ik wilde eten. Jarenlang was dat (natuurlijk) patat met appelmoes, maar ik heb ook regelmatig rodekoolsalade op mijn verlanglijstje gezet. Het was al weer jaren geleden dat ik dit voor het laatst at, dus tijd om het eens zelf te maken. Nog steeds lekker!
Rodekoolsalade
Lekker fris en voedzaam, deze rodekoolsalade. Met aardappels is het gelijk een complete maaltijd, maar je kunt 'm ook als bijgerecht (bij bijvoorbeeld de barbecue) maken.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen geschild en in stukken
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- ¼ rode kool fijngesneden
- 1 kleine ui in halve ringen
- handje rozijnen
- 1 eetlepel zonnebloempitten
Instructies
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
- Meng de Griekse yoghurt met het citroensap. Roer de uienringen er door en laat even staan terwijl je de rode kool snijdt. Voeg die er vervolgens ook aan toe en roer goed door. Daarna kunnen de rozijnen en zonnebloempitten er bij.
- Serveer de aardappelen met de rodekoolsalade.
Tips
Vandaag is rood! Hoewel gerechten met rode kool eerder paars worden :-).
Voor een extra frisse variant kun je ook nog een in stukken gesneden appel toevoegen.