Rijstsalade met meloen

Rijstsalade met meloen

Deze lekkere rijstsalade heb je zó op tafel staan als je nog een portie gekookte rijst in de vriezer hebt liggen. Maar ook de rijst even vers koken neemt niet heel veel tijd in beslag. Zo zit je snel heerlijk te eten.

Rijstsalade met meloen

Een supersnelle, frisse en toch pittige maaltijdsalade.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado gerookte kipfilet Griekse yoghurt limoen meloen rijst sriracha
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 9 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 80 gram rijst of één portie gekookte rijst uit de vriezer
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel Sriracha saus
  • ¼ meloen bijvoorbeeld Galia, in stukjes
  • 1 kleine avocado in stukjes
  • 1 theelepel limoensap
  • 100 gram gerookte kipfilet in stukjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of ontdooi een portie rijst in twee keer anderhalve minuut in de magnetron (750W, vol vermogen).
  • Meng de Griekse yoghurt met de Sriracha en roer goed door elkaar. Roer hier de meloen, avocado, het limoensap en de kipfilet doorheen.
  • Giet de rijst af en schep deze door je salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept