Deze lekkere rijstsalade heb je zó op tafel staan als je nog een portie gekookte rijst in de vriezer hebt liggen. Maar ook de rijst even vers koken neemt niet heel veel tijd in beslag. Zo zit je snel heerlijk te eten.
Rijstsalade met meloen
Een supersnelle, frisse en toch pittige maaltijdsalade.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 80 gram rijst of één portie gekookte rijst uit de vriezer
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel Sriracha saus
- ¼ meloen bijvoorbeeld Galia, in stukjes
- 1 kleine avocado in stukjes
- 1 theelepel limoensap
- 100 gram gerookte kipfilet in stukjes
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of ontdooi een portie rijst in twee keer anderhalve minuut in de magnetron (750W, vol vermogen).
- Meng de Griekse yoghurt met de Sriracha en roer goed door elkaar. Roer hier de meloen, avocado, het limoensap en de kipfilet doorheen.
- Giet de rijst af en schep deze door je salade.