Gewone, standaard tapenade is al heerlijk. Zongedroogde tomaatjes, zachte olie. Op een broodje, toastje, bij de pasta of als dip. Deze variant, met Jalapeño pepers en rucola, voegt nog wat extra smaaklagen toe.
Met tapenade kun je veel variëren. Verse ingrediënten er door, knoflook, kappertjes. Zo zet je steeds iets anders lekkers klaar bij de borrel.
Pittige tapenade met rucola
Benodigdheden
Ingrediënten
- 10 zongedroogde tomaatjes uit een pot
- ½ eetlepel jalapeno pepers uit een pot
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 handje rucola
- 3 eetlepels olie van de tomaatjes
Instructies
- Doe alle ingrediënten samen in de hakmolen en maal in korte bursts tot een grove tapenade.
- Je kunt de tapenade in een afgesloten pot een paar dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kan ook, dan gaat er wel wat structuur verloren maar blijft het een maand goed.