Pittige tapenade met rucola

Pittige tapenade met rucola

Gewone, standaard tapenade is al heerlijk. Zongedroogde tomaatjes, zachte olie. Op een broodje, toastje, bij de pasta of als dip. Deze variant, met Jalapeño pepers en rucola, voegt nog wat extra smaaklagen toe.

Met tapenade kun je veel variëren. Verse ingrediënten er door, knoflook, kappertjes. Zo zet je steeds iets anders lekkers klaar bij de borrel.

Pittige tapenade met rucola

Zelfgemaakte tapenade, dat is niet moeilijk en wel heel erg lekker. Je kunt de smaken toevoegen die je lekker vindt, bijvoorbeeld deze met Jalapeño pepers en rucola.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden rucola Spaanse peper tomaat veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 1 minuut
Porties 1 potje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 10 zongedroogde tomaatjes uit een pot
  • ½ eetlepel jalapeno pepers uit een pot
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 handje rucola
  • 3 eetlepels olie van de tomaatjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten samen in de hakmolen en maal in korte bursts tot een grove tapenade.
  • Je kunt de tapenade in een afgesloten pot een paar dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kan ook, dan gaat er wel wat structuur verloren maar blijft het een maand goed.

Tips

Heerlijk bij de borrel! Wil je meer inspiratie voor lekkere smeersels? Die vind je hier ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept