Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pittige tapenade met rucola

Pittige tapenade met rucola

Gewone, standaard tapenade is al heerlijk. Zongedroogde tomaatjes, zachte olie. Op een broodje, toastje, bij de pasta of als dip. Deze variant, met Jalapeño pepers en rucola, voegt nog wat extra smaaklagen toe.

Met tapenade kun je veel variëren. Verse ingrediënten er door, knoflook, kappertjes. Zo zet je steeds iets anders lekkers klaar bij de borrel.

Pittige tapenade met rucola

Zelfgemaakte tapenade, dat is niet moeilijk en wel heel erg lekker. Je kunt de smaken toevoegen die je lekker vindt, bijvoorbeeld deze met Jalapeño pepers en rucola.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden rucola Spaanse peper tomaat veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 1 minuut
Bereiding 1 minuut
Porties potje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 10 zongedroogde tomaatjes uit een pot
  • ½ eetlepel jalapeno pepers uit een pot
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 handje rucola
  • 3 eetlepels olie van de tomaatjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten samen in de hakmolen en maal in korte bursts tot een grove tapenade.
  • Je kunt de tapenade in een afgesloten pot een paar dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer kan ook, dan gaat er wel wat structuur verloren maar blijft het een maand goed.

Tips

Heerlijk bij de borrel! Wil je meer inspiratie voor lekkere smeersels? Die vind je hier ook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept