Oeh, het wordt weer tijd voor stamppotjes. Deze heeft nog wel een zomerse bite.
Pittige rucolastamppot
Comfort food voor elk jaargetijde. En nog makkelijk om te maken ook!
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 5 middelgrote kruimige aardappelen geschild en in stukken
- 125 gram gerookte spekjes
- 1 ui fijngesneden
- 4 kleine trostomaatjes in kwarten
- 1 schep zilveruitjes
- 5 zongedroogde tomaatjes in reepjes
- 125 gram crème fraîche
- sriracha saus
- 1 zak rucola (75 gram)
Instructies
- Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
- Bak in een grote koekenpan de spekjes lekker knapperig. Schuif de spekjes aan de kant en fruit de ui in het spekvet tot ze glazig is. In een andere hoek van de pan kun je de tomaatjes bakken. Als deze lekker zacht zijn kan de warmtebron uit. Voeg de zilveruitjes en zongedroogde tomaatjes toe.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche tot puree. Voeg het spekjesmengsel en een scheutje sriracha toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg steeds in handjes de rucola toe en roer alles goed door.
Tips
Ook lekker met chorizo in plaats van spekjes.
Deze stamppot is voor twee. Lekker om samen op te eten, maar je kunt ook de tweede portie in de vriezer zetten. De rucola wordt bij het ontdooien iets slapper, maar smaakt nog wel lekker.
Heb je toch trek in iets anders? Je vindt hier nog meer recepten met aardappel, spekjes, tomaat, zongedroogde tomaatjes, rucola, crème fraîche en Sriracha saus.