5middelgrotekruimige aardappelengeschild en in stukken
125gramgerookte spekjes
1uifijngesneden
4kleinetrostomaatjesin kwarten
1schepzilveruitjes
5zongedroogde tomaatjesin reepjes
125gramcrème fraîche
sriracha saus
1zakrucola (75 gram)
Instructies
Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar.
Bak in een grote koekenpan de spekjes lekker knapperig. Schuif de spekjes aan de kant en fruit de ui in het spekvet tot ze glazig is. In een andere hoek van de pan kun je de tomaatjes bakken. Als deze lekker zacht zijn kan de warmtebron uit. Voeg de zilveruitjes en zongedroogde tomaatjes toe.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche tot puree. Voeg het spekjesmengsel en een scheutje sriracha toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg steeds in handjes de rucola toe en roer alles goed door.
Tips
Ook lekker met chorizo in plaats van spekjes.Deze stamppot is voor twee. Lekker om samen op te eten, maar je kunt ook de tweede portie in de vriezer zetten. De rucola wordt bij het ontdooien iets slapper, maar smaakt nog wel lekker. Heb je toch trek in iets anders? Je vindt hier nog meer recepten met aardappel, spekjes, tomaat, zongedroogde tomaatjes, rucola, crème fraîche en Sriracha saus.