Huh? Aubergine gyros? Ja hoor, dat is pulled aubergine met gyroskruiden. En zo maak je dus een vegetarisch (of als je wilt veganistisch) broodje gyros. En ik kan je vertellen: deze komt bij mij vaker op ’t menu dan de gewone versie ;-).
Pita aubergine gyros
Een vegetarisch broodje gyros zonder vleesvervangers! En echt, dit smaakt zó lekker…
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 pitabroodjes
- 1 eetlepel gyroskruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- handje ijsbergsla fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd de bovenkant (het kroontje) van de aubergine en snijd de rest in de lengte in vieren. Leg de repen met de snijkant naar boven op een met bakpapier bekleed ovenrooster en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Schuif voor een half uurtje in de voorverwarmde oven.
- Meng de olijfolie met de gyroskruiden. Trek, als de aubergines na een half uurtje uit de oven komen, deze met behulp van twee vorken in repen en meng ze met de kruidenolie. Bak het geheel een minuut of vijf in een hete koekenpan om het een beetje knapperig te maken.
- Verwarm intussen de pita's in de oven of het broodrooster. Snijd ze open en vul met sla en het auberginemengsel. Lekker met blokjes feta en zelfgemaakte tzatziki.
Tips
Het recept voor tzatziki vind je natuurlijk ook hier op de website.
Meer met aubergine? Kookinspiratie genoeg!