De échte Tiramisu maak je natuurlijk met slagroom, en sterke koffie, en alcohol. Maar ik drink geen koffie (vind het wel heerlijk ruiken!) en wilde iets frissers, lichters en zonder alcohol. Beetje rommelen et voilà. Deze variant is echt heerlijk en makkelijk te maken.
Tiramisu met Griekse yoghurt en fruit
Tira mi su, trek me naar je toe… Nou dat lukt wel met deze variant hoor! Een stuk lichter en frisser dan het origineel en daardoor perfect geschikt voor een warme zomeravond. Twee porties in het recept, je mag ze ook allebei zelf opeten ;-). Ik maakte ze een uurtje voordat mijn bezoek kwam, zo'n uurtje in de koelkast kan het prima hebben. Maar gelijk eten kan ook hoor.
Porties 2 porties
Ingredients
- 100 gram Mascarpone
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 2 citroenen
- 6 lange vingers
- 1 handje zomerfruit ik gebruikte een paar aardbeien en wat blauwe bessen, maar ander fruit is ook heerlijk
- 2 eetlepels chocoladekrullen
Instructions
- Roer de Mascarpone, Griekse yoghurt, suiker en het sap van één citroen (ongeveer 20ml) samen tot een gladde massa.
- Snijd de helft van het fruit in plakjes. Pers de andere citroen uit boven een bord en leg de lange vingers hier in zodat ze het sap opzuigen.
- Maak in een mooi glas laagjes: eerst lange vingers, dan een laagje crème en daarna fruit. Maak zo twee of drie keer laagjes, afhankelijk van de grootte van je glas). Snijd de rest van het fruit eventueel wat kleiner en verdeel het over de tiramisu. Zet een uurtje (of langer) afgedekt in de koelkast.
- Bestrooi vlak voor het serveren met de chocoladekrullen, die je gemakkelijk maakt met de kaasschaaf.
Tips
Een heerlijk fris alternatief voor het wat zwaardere origineel.
Meer dessert ideeën? Kijk gauw verder.