Geduld, terwijl de oven het werk doet 30 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingrediënten
1aubergine
2pitabroodjes
1eetlepelgyroskruiden
2eetlepelsolijfolie
handjeijsbergslafijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°.
Snijd de bovenkant (het kroontje) van de aubergine en snijd de rest in de lengte in vieren. Leg de repen met de snijkant naar boven op een met bakpapier bekleed ovenrooster en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Schuif voor een half uurtje in de voorverwarmde oven.
Meng de olijfolie met de gyroskruiden. Trek, als de aubergines na een half uurtje uit de oven komen, deze met behulp van twee vorken in repen en meng ze met de kruidenolie. Bak het geheel een minuut of vijf in een hete koekenpan om het een beetje knapperig te maken.
Verwarm intussen de pita's in de oven of het broodrooster. Snijd ze open en vul met sla en het auberginemengsel. Lekker met blokjes feta en zelfgemaakte tzatziki.
Tips
Het recept voor tzatziki vind je natuurlijk ook hier op de website.Meer met aubergine? Kookinspiratie genoeg!