Pastinaak-bietjessoep
Een bijzonder, lekker soepje is dit! En het ziet er door de kleur ook nog eens prachtig uit. Het licht zoetige van de bietjes combineert heerlijk met de aardse smaken van de pastinaak. Beenhamreepjes maken dit soepje echt af. Dit recept is voor 2 porties, want zeker weten dat je morgen van nóg een kommetje van deze soep geniet!
Porties 2 porties
Calorieën 250kcal
Ingrediënten
- 1 klein uitje gesnipperd
- 2 pastinaken geschild en in blokjes gesneden
- 200 gram gekookte bietjes in blokjes gesneden
- 1 bouillonblokje
- 100 gram beenhamreepjes
Instructies
- Bak het uitje even kort aan in je soeppan. Voeg daarna de pastinaak en de bietjes er aan toe. Doe er water bij, totdat de groenten goed onder staan. Breng de soep, samen met een bouillonblokje, aan de kook. Laat de soep een kwartier koken en pureer hem dan met de staafmixer tot een gladde soep.
- Doe de soep in een mooi kommetje, en schep dan de beenhamreepjes in het midden. Smakelijk!
Tips
Nutrition
Calories: 250kcal