Een bijzonder, lekker soepje is dit! En het ziet er door de kleur ook nog eens prachtig uit. Het licht zoetige van de bietjes combineert heerlijk met de aardse smaken van de pastinaak. Beenhamreepjes maken dit soepje echt af. Dit recept is voor 2 porties, want zeker weten dat je morgen van nóg een kommetje van deze soep geniet!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden beenham pastinaak rode bietjes ui
Bereiding 20 minutenmin
Porties 2porties
Calorieën 250kcal
Recept van Annemiek
Ingrediënten
1kleinuitjegesnipperd
2pastinakengeschild en in blokjes gesneden
200gramgekookte bietjesin blokjes gesneden
1bouillonblokje
100grambeenhamreepjes
Instructies
Bak het uitje even kort aan in je soeppan. Voeg daarna de pastinaak en de bietjes er aan toe. Doe er water bij, totdat de groenten goed onder staan. Breng de soep, samen met een bouillonblokje, aan de kook. Laat de soep een kwartier koken en pureer hem dan met de staafmixer tot een gladde soep.
Doe de soep in een mooi kommetje, en schep dan de beenhamreepjes in het midden. Smakelijk!
Tips
Lekker met toastjes of soepstengels! Krijg je nu ook trek in andere soep? Of heb je bietjes over? Je vindt hier volop inspiratie.