Pastabowl
Een hele lekkere Italiaanse variatie op de Pokébowl!
Porties 1 portie
Calorieën 750kcal
Benodigdheden
- oven
- keukenmachine
Ingrediënten
- 50 gram serranoham
- ½ aubergine in schijven gesneden
- ½ courgette in schijven gesneden
- ½ ui in halve ringen gesneden
- 3 eetlepels ricotta
- 1 handje verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 30 gram parmezaan mag iets meer zijn
- 50 gram fusilli gekookt volgens verpakking
- 1 handje cherrytomaten doormidden gesneden
- 1 handje mozzarellabolletjes doormidden gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°. Verdeel de plakken ham over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de plaat in de oven en laat de ham knapperig worden in ongeveer een kwartier. Regelmatig even kijken!
- Bak in een koekenpan de schijven aubergine en courgette ongeveer een kwartier op middelhoog vuur. Regelmatig keren, indien nodig beetje olie toevoegen.
- Bak in een ander pannetje de ui.
- Maak de pestosaus door de ricotta, basilicum, knoflook en parmezaan te mixen in een keukenmachine. Naar smaak zout en peper toevoegen.
- Stel de bowl samen zoals op de foto. De fusilli onderin het kommetje. Steek de plakjes ham er als laatste bij.Eet smakelijk! Een voordeel: deze pastabowl kun je gewoon met een vork of lepel eten 😉
Tips
Nutrition
Calories: 750kcal