Pastabowl

Pastabowl

Pastabowl

Een hele lekkere Italiaanse variatie op de Pokébowl!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aubergine courgette eten uit een kommetje knoflook mozzarella parmezaan pasta tomaat ui
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 45 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 750kcal
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • oven
  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 50 gram serranoham
  • ½ aubergine in schijven gesneden
  • ½ courgette in schijven gesneden
  • ½ ui in halve ringen gesneden
  • 3 eetlepels ricotta
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram parmezaan mag iets meer zijn
  • 50 gram fusilli gekookt volgens verpakking
  • 1 handje cherrytomaten doormidden gesneden
  • 1 handje mozzarellabolletjes doormidden gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°. Verdeel de plakken ham over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de plaat in de oven en laat de ham knapperig worden in ongeveer een kwartier. Regelmatig even kijken!
  • Bak in een koekenpan de schijven aubergine en courgette ongeveer een kwartier op middelhoog vuur. Regelmatig keren, indien nodig beetje olie toevoegen.
  • Bak in een ander pannetje de ui.
  • Maak de pestosaus door de ricotta, basilicum, knoflook en parmezaan te mixen in een keukenmachine. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Stel de bowl samen zoals op de foto. De fusilli onderin het kommetje. Steek de plakjes ham er als laatste bij.
    Eet smakelijk! Een voordeel: deze pastabowl kun je gewoon met een vork of lepel eten 😉

Tips

Van de overgebleven ingrediënten maak je morgen gewoon een lekkere, goedgevulde omelet! Of iets anders met pasta, aubergine, courgette, ui, ricotta, of Parmezaanse kaas.

Nutrition

Calories: 750kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept