Een hele lekkere Italiaanse variatie op de Pokébowl!
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aubergine courgette eten uit een kommetje knoflook mozzarella parmezaan pasta tomaat ui
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 45 minutenmin
Porties 1portie
Calorieën 750kcal
Recept van Annemiek
Benodigdheden
oven
keukenmachine
Ingredients
50gramserranoham
½auberginein schijven gesneden
½courgettein schijven gesneden
½uiin halve ringen gesneden
3eetlepelsricotta
1handjeverse basilicum
1 teenknoflook
30gramparmezaanmag iets meer zijn
50gramfusilligekookt volgens verpakking
1handjecherrytomatendoormidden gesneden
1handjemozzarellabolletjesdoormidden gesneden
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°. Verdeel de plakken ham over een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de plaat in de oven en laat de ham knapperig worden in ongeveer een kwartier. Regelmatig even kijken!
Bak in een koekenpan de schijven aubergine en courgette ongeveer een kwartier op middelhoog vuur. Regelmatig keren, indien nodig beetje olie toevoegen.
Bak in een ander pannetje de ui.
Maak de pestosaus door de ricotta, basilicum, knoflook en parmezaan te mixen in een keukenmachine. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Stel de bowl samen zoals op de foto. De fusilli onderin het kommetje. Steek de plakjes ham er als laatste bij.Eet smakelijk! Een voordeel: deze pastabowl kun je gewoon met een vork of lepel eten ;-)