Kipsalon

Kipsalon

Op z’n tijd een kapsalon is best lekker. Maar deze lichtere kipsalon kun je elke week wel eten! Gemakkelijk te maken en toch een stuk gezonder dan het origineel.

Kipsalon

Lekkerrrr, fastfood maar dan gezond.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel Griekse yoghurt kip komkommer kruiden tomaat
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 200 gram krieltjes voorgekookt
  • 100 gram kipfilet in stukjes
  • 1 tomaat in stukjes
  • 1 handje geraspte kaas 30+
  • ½ komkommer in stukjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Bak de stukjes kipfilet in een koekenpan bruin en gaar. Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze even mee.
  • Doe het kip-tomaat mengsel in een ovenschaaltje. Daar bovenop komen de aardappeltjes. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 25minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi met de komkommerblokjes en doe een flinke schep Griekse yoghurt bovenop, eventueel gemengd met wat knoflook.

Tips

Je kunt ook kipsalon maken met pulled chicken. Of toch liever iets anders met kip of aardappels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept