1eetlepelbouillonpoeder(of voeg extra kruiden toe)
3laurierblaadjes
kruidennaar smaak
Instructies
Fruit de ui en knoflook even aan in wat water (OMS proof) of olie, in de stoofpan.
Voeg de ketchup en sriracha toe en bak deze even mee. Voeg daarna de wortel, paprika en de paddenstoelen toe. Blijf steeds omscheppen en bak gedurende een minuut of tien. Het vocht mag verdampen, let op dat het niet aanbrandt.
Zet de warmtebron even lager, voeg de bloem toe en schep deze goed om zodat alle groenten met een dun laagje bloem bedekt zijn.
De tomaten en het bouillonpoeder, de laurierblaadjes en de kruiden mogen er bij, met een flinke scheut water. Zet de warmtebron weer even hoger om alles aan de kook te brengen. Daarna weer heel laag, zodat alles nét niet meer kookt. Laat minimaal 30 minuten stoven, maar langer mag ook, met het deksel op de pan.
Breng op smaak met peper en zout.
Tips
Heerlijk met een stevige snee vers brood. Maar ook rijst, pasta of aardappelpuree smaakt prima bij deze stoofschotel. Je kunt de pan afgedekt prima een dagje laten staan en de stoofschotel dan opnieuw opwarmen. Invriezen kan natuurlijk ook, laat alles dan wel eerst helemaal afkoelen.