Supersnel, supermakkelijk en supersmaakvol. Oh en paksoi is ook nog eens een supergroente. Wat wil je nog meer?
Noodles met paksoi en pindasaus
Dit eenvoudige gerechtje met maar vijf ingediënten staat echt zo op tafel en is heerlijk smaakvol.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 portie noodles bijvoorbeeld soba noodles of wok noodles
- 1 kleine ui in halve ringen
- 4 bladen paksoi of meer als je daar zin in hebt, in repen
- 1 eetlepel soyasaus
- 2 eetlepels pindasaus zelfgemaakt
- 2 eetlepels zilveruitjes
Instructies
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui even zachtjes aan in wat olie. Voeg daarna eerst het witte deel van de paksoi toe en bak deze één minuut mee. Daarna kan het middengedeelte er bij, dat mag nog eens een minuut bakken en daarna het groen, ook weer een minuut.
- Voeg de soyasaus en een eetlepel pindasaus toe en meng alles goed. Voeg de zilveruitjes toe en warm alles even goed door. Schep het paksoimengsel op de afgegoten noodles in je kommetje.
Tips
Dat recept voor pindasaus vind je hier. En als je nog paksoi over hebt, dan vind je hier ook inspiratie voor.