Aubergine… ik eet ze niet zo heel vaak omdat ik het soms lastig vindt te bedenken wat ik er mee kan doen. Terwijl ze toch zo veelzijdig en lekker zijn! Deze gevulde variant is niet moeilijk om te maken. De tijd zit ‘m er in dat hij in de oven moet, maar intussen kun je gewoon andere dingen doen :-).
Gevulde aubergine met couscous
Voor deze met couscous gevulde aubergine heb je weinig tijd in de keuken nodig. Je moet wel wat geduld hebben om de oven het werk te laten doen.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 1 aubergine
- olijfolie eventueel gekruid
- 1 eetlepel ras el hanout
- 80 gram couscous
- ½ mango in blokjes
- 2 kleine tomaatjes in blokjes
- ½ avocado in blokjes
- 80 gram feta in blokjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Halveer de gewassen aubergine in de lengte en snijd 'm alvast in tot ongeveer 1 cm van de rand, zodat je straks het vruchtvlees er makkelijk uit kunt scheppen met een lepel. Bestrijk de snijvlakken met (gekruide) olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg ze, met het snijvlak naar boven, 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg de ras el hanout toe aan de couscous en wel 5 minuten in kokend water. Schenk het water tot ± 1 cm boven de couscous in de kom. Roer daarna om met een beetje olijfolie.
- Meng de mango, tomaatjes, avocado en feta. Schep het vruchtvlees uit de auberginehelften en voeg het met de couscous toe aan het mengsel.
- Dit mengsel gaat in de auberginehelften. Een schep Griekse yoghurt er op en klaar ben je.