Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Kruidenboter
Iedere keer dat ik hem zelf maak, vraag ik me af hoe ik toch ook af en toe zo oenig kan zijn kant-en-klare kruidenboter te kopen... ;-) Het is supermakkelijk en ideaal bij een soepje met een broodje! Of als onderdeel van je borrelplank.
Moeilijkheid
eitje
Afwas
geen
Trefwoorden
knoflook kruiden roomboter vegetarisch
Bereiding
10
minuten
min
Porties
1
bakje
Calorieën
500
kcal
Recept van
Annemiek
Ingredients
75
gram
ongezouten roomboter
1
teentje
knoflook
1
eetlepel
verse kruiden
bijvoorbeeld peterselie of tijm
snufje
zout
Instructions
Laat de roomboter buiten de koelkast zacht worden. Of, als je daar geen geduld voor hebt, zet de boter dan 10 sec. in een bakje in de magnetron!
Hak de kruiden fijn, pers de knoflook uit en voeg zout naar smaak toe. Roer dit allemaal met een vork goed door elkaar.
Laat de kruidenboter weer 'hard en toch smeerbaar' worden in de koelkast.
Tips
Ben je nog op zoek naar een recept voor een
broodje
om deze heerlijke kruidenboter op te smeren?
Nutrition
Calories:
500
kcal