Ook in de zomer vind ik stamppot erg lekker. Maar dan wel graag met een zomers tintje. Zoals deze met frisse komkommer en roerei.
Komkommerstamppot
Stamppot in de zomer, dat kan prima! Met frisse zomergroenten en een eitje zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen geschild en in stukjes
- ½ komkommer geschild
- 2 eitjes
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 tomaten in stukjes
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 1 bosui in ringetjes
Instructies
- Kook de aardappelen in twintig minuten gaar.
- Rasp de komkommer en laat in een zeef of vergiet goed uitlekken. Schud af en toe even met de zeef om het vocht er goed uit te laten lopen.
- Roer de eitjes los met de yoghurt en giet het mengsel in een koekenpan met een scheutje olie of boter. Blijf roeren zodat je een romig roerei mengsel krijgt. Als het ei grotendeels gestold is, kunnen de tomatenstukjes er bij. Bak deze even mee.
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de Parmezaanse kaas tot puree. Roer voorzichtig de uitgelekte komkommer en het eimengsel er door. Strooi tot slot de bosui er over en eventueel nog wat Parmezaanse kaas. Lekker met een beetje (chili)peper er over.
Tips
Zoek je meer inspiratie voor stamppot? Klik maar door.