Komkommerstamppot

Komkommerstamppot

Ook in de zomer vind ik stamppot erg lekker. Maar dan wel graag met een zomers tintje. Zoals deze met frisse komkommer en roerei.

Komkommerstamppot

Stamppot in de zomer, dat kan prima! Met frisse zomergroenten en een eitje zet je zo een heerlijke maaltijd op tafel.
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden aardappel bosui eitje Griekse yoghurt komkommer parmezaan stamppot tomaat vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 25 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram aardappelen geschild en in stukjes
  • ½ komkommer geschild
  • 2 eitjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 tomaten in stukjes
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 bosui in ringetjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in twintig minuten gaar.
  • Rasp de komkommer en laat in een zeef of vergiet goed uitlekken. Schud af en toe even met de zeef om het vocht er goed uit te laten lopen.
  • Roer de eitjes los met de yoghurt en giet het mengsel in een koekenpan met een scheutje olie of boter. Blijf roeren zodat je een romig roerei mengsel krijgt. Als het ei grotendeels gestold is, kunnen de tomatenstukjes er bij. Bak deze even mee.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de Parmezaanse kaas tot puree. Roer voorzichtig de uitgelekte komkommer en het eimengsel er door. Strooi tot slot de bosui er over en eventueel nog wat Parmezaanse kaas. Lekker met een beetje (chili)peper er over.

Tips

Zoek je meer inspiratie voor stamppot? Klik maar door.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept