Groentenkroketbollen uit de oven
Altijd al eens zelf willen maken: groentenkroketten uit de oven. Of bitterballen. Het is iets geworden dat er tussenin zit: iets minder stevig dan wanneer je ze frituurt, maar daardoor niet minder lekker.Je hebt er wel een beetje geduld voor nodig, je bent er met tussenpozen wel een middagje mee bezig.
Porties 1 portie
Calorieën 650kcal
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 75 gram oranje paprika
- 75 gram courgette
- 75 gram worteltjes
- 35 gram boter
- 30 gram tarwebloem
- 250 ml kippenbouillon
- 1 eitje
- 75 gram minifrietjes paprika
Instructies
- Snijd alle groenten héél fijn. Kook even kort een beetje gaar, ongeveer 4 minuten is wel genoeg.
- Verhit de boter in een pannetje, en voeg daar de bloem aan toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan ongeveer de helft van de bouillon toe en roer dit met een garde goed door. Dan mag de andere helft bij, en wederom goed roeren. Er mogen geen klontjes meer zijn! Het is nu een hele dikke saus. Voeg de groenten toe en roer het geheel nog even goed door. Schep het mengsel in een kom en zet het vervolgens, zeker 2 uur, in de koelkast.
- Zet 3 bordjes klaar: 1 met een beetje bloem, 1 met een losgeklopt ei, en 1 met de (fijngemalen) minifrietjes. Verdeel een schep van het mengsel tot een flinke bol. Rol deze eerst door de bloem, dan door het ei, en vervolgens door de gemalen minifrietjes. Leg de bollen die klaar zijn op een bord. Zet het bord nog zeker een uur in de vriezer.
- Verwarm de oven voor op 220°.Verdeel de bollen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bollen in ongeveer 25 minuten goudbruin en knapperig.
Tips
Lekker met een sausje van een eetlepel yoghurt en een theelepel mosterd.
Nutrition
Calories: 650kcal