Noodlebowl met surimi en kiemgroenten

Noodlebowl met surimi en kiemgroenten

Kommetjes, bowls, het blijft één van mijn favoriete manieren om eten te presenteren. En het makkelijke is, je neemt zo’n bowl ook lekker mee naar de bank of die fijne stoel buiten. Stokjes er bij en heerlijk eten. Ik hou er van!

Noodlebowl met surimi en kiemgroenten

Deze noodle bowl is echt zo gemaakt. Je kunt er ook ramen uit een pakje voor gebruiken, met of zonder de kruidenmix die daarbij zit.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden ansjovis bosui eten uit een kommetje kiemgroenten noedels sesam sojasaus surimi
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 blokje woknoodles of een pakje ramen
  • 5 surimi sticks in stukjes
  • 3 ansjovisfilet fijngesneden; als je ze uit een potje té zout vindt, kun je ze even afspoelen
  • 1 bosui in ringetjes
  • 3 plukjes kiemgroenten naar keuze, ze worden vaak in een pakje met drie soorten verkocht
  • 2 eetlepels soja dresssing

Instructies

  • Giet kokend water op de noodles tot ze net onder water staan. Laat zo een minuut of vijf staan, maak ze daarna (met je stokjes) los van elkaar en laat nog twee minuutjes staan. Giet het water daarna af.
  • Verdeel de andere ingrediënten over de bowl en overgiet met de soja dressing. Voeg eventueel nog wat extra sesam toe.

Tips

Hou je ook van eten uit een kommetje? Je kunt er zó veel mee variëren!
Mocht je nog niet alle surimi hebben opgesnoept, dan vind je er hier nog meer recepten voor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept