Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Home-made Nutella

Nutella

Nutella zelf maken? Ja natuurlijk! Gewoon omdat het kan, omdat het lekker is en omdat je dan precies weet wat er in gaat (en wat niet).

Nutella

Zelfgemaakte nutella, om je vingers bij op te eten!!
Moeilijkheid eitje
Afwas normaal
Trefwoorden chocolade chocopasta goed te bewaren hazelnoten noten nutella smeersel veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties potje
Recept van Annemiek

Benodigdheden

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 100 gram hazelnoten ongebrand en zonder velletje
  • 100 gram melkchocolade
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 scheutjes olijfolie (of zoveel als nodig)

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200°.
  • Hazelnoten op een bakpapiertje, 12 tot 15 minuten in de oven. Totdat ze een lekker kleurtje hebben, maar niet té bruin.
  • Hazelnoten in de keukenmachine en goed malen, tot ze goed fijn zijn.
  • Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Giet het bij de hazelnoten.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe, en laat de keukenmachine zijn werk doen! Voeg de olie beetje bij beetje toe, tot je een smeuïge pasta hebt.
  • Je kunt de nutella goed bewaren in een potje, buiten de koelkast.

Tips

Trek gekregen in meer chocolade of recepten met cacao of noten? Of heb je liever een ander smeersel? Klikken maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept