Nutella zelf maken? Ja natuurlijk! Gewoon omdat het kan, omdat het lekker is en omdat je dan precies weet wat er in gaat (en wat niet).
Nutella
Zelfgemaakte nutella, om je vingers bij op te eten!!
Porties 1 potje
Benodigdheden
- keukenmachine
Ingrediënten
- 100 gram hazelnoten ongebrand en zonder velletje
- 100 gram melkchocolade
- 60 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-aroma
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 3 scheutjes olijfolie (of zoveel als nodig)
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200°.
- Hazelnoten op een bakpapiertje, 12 tot 15 minuten in de oven. Totdat ze een lekker kleurtje hebben, maar niet té bruin.
- Hazelnoten in de keukenmachine en goed malen, tot ze goed fijn zijn.
- Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Giet het bij de hazelnoten.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, en laat de keukenmachine zijn werk doen! Voeg de olie beetje bij beetje toe, tot je een smeuïge pasta hebt.
- Je kunt de nutella goed bewaren in een potje, buiten de koelkast.