Nutella zelf maken? Ja natuurlijk! Gewoon omdat het kan, omdat het lekker is en omdat je dan precies weet wat er in gaat (en wat niet).
Nutella
Benodigdheden
- keukenmachine
Ingrediënten
- 100 gram hazelnoten ongebrand en zonder velletje
- 100 gram melkchocolade
- 60 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-aroma
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 3 scheutjes olijfolie (of zoveel als nodig)
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200°.
- Hazelnoten op een bakpapiertje, 12 tot 15 minuten in de oven. Totdat ze een lekker kleurtje hebben, maar niet té bruin.
- Hazelnoten in de keukenmachine en goed malen, tot ze goed fijn zijn.
- Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Giet het bij de hazelnoten.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, en laat de keukenmachine zijn werk doen! Voeg de olie beetje bij beetje toe, tot je een smeuïge pasta hebt.
- Je kunt de nutella goed bewaren in een potje, buiten de koelkast.