Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Nutella
Zelfgemaakte nutella, om je vingers bij op te eten!!
Moeilijkheid
eitje
Afwas
normaal
Trefwoorden
chocolade chocopasta goed te bewaren hazelnoten noten nutella smeersel veganistisch vegetarisch
Voorbereiding
30
minuten
min
Bereiding
20
minuten
min
Porties
1
potje
Recept van
Annemiek
Benodigdheden
keukenmachine
Ingrediënten
100
gram
hazelnoten
ongebrand en zonder velletje
100
gram
melkchocolade
60
gram
poedersuiker
1
theelepel
vanille-aroma
2
eetlepels
cacaopoeder
3
scheutjes
olijfolie
(of zoveel als nodig)
Instructies
Oven voorverwarmen op 200°.
Hazelnoten op een bakpapiertje, 12 tot 15 minuten in de oven. Totdat ze een lekker kleurtje hebben, maar niet té bruin.
Hazelnoten in de keukenmachine en goed malen, tot ze goed fijn zijn.
Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie. Giet het bij de hazelnoten.
Voeg alle andere ingrediënten toe, en laat de keukenmachine zijn werk doen! Voeg de olie beetje bij beetje toe, tot je een smeuïge pasta hebt.
Je kunt de nutella goed bewaren in een potje, buiten de koelkast.
Tips
Trek gekregen in meer
chocolade
of recepten met
cacao
of
noten
? Of heb je liever een ander
smeersel
? Klikken maar!