Oooh, een grote pan lekkere zelfgemaakte soep! Daar wordt iedereen toch blij van? Voor in de vriezer óf lekker als er mensen bij je komen eten.
Groentesoep
Altijd lekker, een pan verse soep. Voor visite of voor in de vriezer.
Porties 6 porties
Ingrediënten
- 1 prei in ringen
- 2 uien gesnipperd
- 3 rode pepertjes fijngesneden
- 3 bouillonblokjes
- 5 wortelen in plakjes
- ½ bakje champignons in plakjes
- 150 gram sperziebonen in stukjes
- 3 tomaten in stukjes
- 1 bosje peterselie fijngesneden
- 200 gram vermicelli
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes of plakjes.
- Fruit de prei en de ui met de pepertjes even kort aan in wat water in de soeppan. Voeg, als de ui glazig is, anderhalve liter water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Voeg daarna alle andere groenten doe en kook zo'n 25 minuten.
- Vergeet niet af en toe te roeren en te proeven. Breng de soep op smaak met peper en paprikapoeder. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten.
Tips
Eigenlijk vind ik zelfgemaakte soep de volgende dag opgewarmd nóg lekkerder. De smaken hebben dan meer kans gehad om in te trekken en de vermicelli is dikker geworden.
Je kunt soep heel makkelijk invriezen. Tip: zorg voor ronde kommen en vries je soep daarin in. Als het bevroren is, haal je de soep uit de kom en stop je het in een diepvrieszakje. Als je het dan wilt ontdooien, past het precies in je soepkom.
Groentesoep is ideaal om je groentelade leeg te maken. Eigenlijk kan alles er gewoon in. En zo is je soep ook elke keer weer anders. Maar, als je met complete verpakkingen bent begonnen, heb je misschien over. En dit kun je doen met de overgebleven champignons, wortel, prei, ui, sperziebonen en tomaat.