Groene noodle bowl

Het staat vast wel vaker hier op de site, maar ik ben dus gek op eten uit een kommetje. Omdat ik weinig brood eet, zit mijn lunch ook vaak in zo’n kommetje en een noodle bowl is echt een ideale lunch. Heb je een lunchpot? Dan kun je deze bowl daar ook in maken om mee te nemen. Gebruik dan noodles die aan wellen genoeg hebben (dus die niet gekookt hoeven te worden), zoals de meeste ramen noodles.

Groene noodle bowl

Deze groene noodle bowl is makkelijk te maken, vegan, gezond en ook nog eens heel erg lekker.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado edamame eten uit een kommetje komkommer mayonaise noodles soyasaus veganistisch vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 portie noodles bijvoorbeeld soba noodles of ramen noodles
  • 50 gram edamame boontjes uit de vriezer (zak)
  • komkommer in stukjes
  • ½ avocado in plakjes
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel mayonaise Kewpie is heel lekker, vegan mayo ook

Instructies

  • Kook of wel de noodles zoals aangegeven op de verpakking.
  • Hang de bevroren boontjes in een zeef boven de kokende noodles om ze te ontdooien (ze zijn al gaar, zo blijven ze lekker knapperig).
  • Maak na het afgieten van de noodles je kommetje op met de noodles, boontjes, komkommer en avocado. Overgiet met de soyasaus en mayonaise. Stokjes er bij en eet smakelijk!

Tips

Meer kommetjes inspiratie vind je natuurlijk hier op de website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept