Het staat vast wel vaker hier op de site, maar ik ben dus gek op eten uit een kommetje. Omdat ik weinig brood eet, zit mijn lunch ook vaak in zo’n kommetje en een noodle bowl is echt een ideale lunch. Heb je een lunchpot? Dan kun je deze bowl daar ook in maken om mee te nemen. Gebruik dan noodles die aan wellen genoeg hebben (dus die niet gekookt hoeven te worden), zoals de meeste ramen noodles.
Groene noodle bowl
Deze groene noodle bowl is makkelijk te maken, vegan, gezond en ook nog eens heel erg lekker.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 1 portie noodles bijvoorbeeld soba noodles of ramen noodles
- 50 gram edamame boontjes uit de vriezer (zak)
- ⅓ komkommer in stukjes
- ½ avocado in plakjes
- 2 eetlepels soyasaus
- 1 eetlepel mayonaise Kewpie is heel lekker, vegan mayo ook
Instructies
- Kook of wel de noodles zoals aangegeven op de verpakking.
- Hang de bevroren boontjes in een zeef boven de kokende noodles om ze te ontdooien (ze zijn al gaar, zo blijven ze lekker knapperig).
- Maak na het afgieten van de noodles je kommetje op met de noodles, boontjes, komkommer en avocado. Overgiet met de soyasaus en mayonaise. Stokjes er bij en eet smakelijk!
Tips
Meer kommetjes inspiratie vind je natuurlijk hier op de website.