Bloemkoolbroodje met kipgehaktburger

Bloemkoolbroodje met kipgehaktburger

Bloemkoolbroodje met kipgehaktburger

Weet je wat er nóg lekkerder is dan een broodje burger? Een zelfgemaakte kipgehaktburger op een zelfgemaakt bloemkoolbroodje. Ingewikkeld en veel werk? Valt écht reuze mee. De smaak is het sowieso meer dan waard.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas normaal
Trefwoorden bloemkool burger kikkererwtenmeel kipgehakt zelfgemaakt broodje
Bereiding 40 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 630kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 150 gram bloemkoolroosjes
  • 50 gram kikkererwtenmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 eitje
  • 150 gram kipgehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper, zout en knoflook naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine, en voeg er dan het kikkererwtenmeel, het bakpoeder, de kruiden en het eitje aan toe. Schenk het mengsel in 2 bergjes uit op een met een bakpapiertje beklede bakplaat. Maak er mooie rondjes van, van ongeveer een centimeter dik. Bak de broodjes een half uur in de oven.
  • Kneed ondertussen het gehakt, samen met kruiden naar smaak, eerst tot een bal, en daarna tot een burger. Bak de burger in de koekenpan om en om rustig goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten.
  • Serveer de burger met een paar schijfjes komkommer, een lekkere schep sour cream en eventueel een paar pompoenpitjes.

Tips

Meer burgerinspiratie vind je natuurlijk ook hier op de website.

Nutrition

Calories: 630kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept