Gevulde kipfilet

Gevulde kipfilet

Lekker uit de oven, zo’n gevuld kippendijfiletje. De oven doet ook het meeste werk, dus het is echt makkelijk klaarmaken.

Gevulde kipfilet

Deze gevulde kipfilet maak je met dijfilet, dat is net even juicier.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden basilicum kip mozzarella rauwe ham tomaat
Voorbereiding 5 minuten
De oven doet het werk in 25 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 4 plakjes rauwe ham bijvoorbeeld serrano
  • 1 kippendijfilet
  • ½ bol mozzarella in plakjes
  • 1 tomaat in plakjes
  • 1 takje basilicum de blaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Leg de rauwe ham met de plakjes iets overlappend uit op je werkblad. Leg hierop de kipfilet en sla deze open. Leg twee plakjes mozzarella en twee plakjes tomaat en twee blaadjes basilicum in het midden en vouw de kipfilet dicht. Sla de ham er omheen en verpak je hele kipfiletje er in.
  • Vet een ovenschaaltje in en leg hierin de overgebleven plakjes tomaat. Leg het ingepakte kipfiletje er op en leg de laatste plakjes mozzarella daar weer op. Schuif het geheel voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Lekker met een eenvoudig pastaatje en een groene salade.
Meer variëren met kipfilet? Kijk dan gauw verder op de website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept