Lekker uit de oven, zo’n gevuld kippendijfiletje. De oven doet ook het meeste werk, dus het is echt makkelijk klaarmaken.
Gevulde kipfilet
Deze gevulde kipfilet maak je met dijfilet, dat is net even juicier.
Porties 1 portie
Benodigdheden
- oven
Ingrediënten
- 4 plakjes rauwe ham bijvoorbeeld serrano
- 1 kippendijfilet
- ½ bol mozzarella in plakjes
- 1 tomaat in plakjes
- 1 takje basilicum de blaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Leg de rauwe ham met de plakjes iets overlappend uit op je werkblad. Leg hierop de kipfilet en sla deze open. Leg twee plakjes mozzarella en twee plakjes tomaat en twee blaadjes basilicum in het midden en vouw de kipfilet dicht. Sla de ham er omheen en verpak je hele kipfiletje er in.
- Vet een ovenschaaltje in en leg hierin de overgebleven plakjes tomaat. Leg het ingepakte kipfiletje er op en leg de laatste plakjes mozzarella daar weer op. Schuif het geheel voor ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tips
Lekker met een eenvoudig pastaatje en een groene salade.
Meer variëren met kipfilet? Kijk dan gauw verder op de website.