Eigenlijk is het een beetje vloeken in de kerk, een variant maken op zo’n echte klassieker. De basis van yoghurt en komkommer blijft het zelfde. Door avocado en Balsamico azijn toe te voegen, krijg je wel echt een andere (en zeker ook lekkere!) smaak.
Avocado tzatziki
Een romige variant op de Griekse klassieker
Porties 1 schaaltje
Ingrediënten
- ½ komkommer geraspt
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel Balsamico azijn
- 1 teentje knoflook uit de pers
- ½ avocado
Instructies
- Rasp de komkommer en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
- Roer de yoghurt los met de balsamico en de knoflook. Prak met een vork de avocado er door, ik vind het wel lekker als er nog wat stukjes achterblijven. Je kunt ook de blender gebruiken voor een gladder resultaat. Voeg daarna de komkommer toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Tips
Gewone tzatziki staat natuurlijk ook hier op de website.