Avocado tzatziki

Avocado tzatziki

Eigenlijk is het een beetje vloeken in de kerk, een variant maken op zo’n echte klassieker. De basis van yoghurt en komkommer blijft het zelfde. Door avocado en Balsamico azijn toe te voegen, krijg je wel echt een andere (en zeker ook lekkere!) smaak.

Avocado tzatziki

Een romige variant op de Griekse klassieker
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden avocado balsamico Griekse yoghurt komkommer vegetarisch
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 schaaltje
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • ½ komkommer geraspt
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel Balsamico azijn
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • ½ avocado

Instructies

  • Rasp de komkommer en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  • Roer de yoghurt los met de balsamico en de knoflook. Prak met een vork de avocado er door, ik vind het wel lekker als er nog wat stukjes achterblijven. Je kunt ook de blender gebruiken voor een gladder resultaat. Voeg daarna de komkommer toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tips

Gewone tzatziki staat natuurlijk ook hier op de website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept