Enchilada bowl

Enchilada bowl

Oeh, dit is écht comfort food! Deze enchilada bowl maakte ik voor twee personen, maar verwen jezelf en maak het ook voor één (of maak een dubbele portie, het is zo lekker daar wil je morgen nog een bord van).

Enchilada bowl

Als je trek hebt in comfort food, dan is dit een geweldige keuze. Warm, pittig, veel kaas… YUM! En, mooi meegenomen: alles gaan in één pan.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden bloem bosui cajun cheddar crème fraîche kidneybonen kipfilet knoflook Mexicaans peterselie Spaanse peper tomaat ui wraps
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 14 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 eetlepel cajun kruiden zelfgemaakt
  • ½ rode ui in halve ringen
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 4 wraps in stukken gescheurd of gesneden
  • 1 blik kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 tomaten in stukjes
  • ½ Spaanse peper in stukjes
  • 75 gram cheddar kaas geraspt
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Meng de kip met de bloem en cajunkruiden.
  • Fruit de ui en knoflook in wat (zelfgemaakte) chili olie gedurende 2 minuten. Voeg de kip toe en bak mee totdat deze bruin is. Voeg de wraps toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de bonen en crème fraîche toe. Bak weer 2 minuten en voeg dan de tomaat en Spaanse peper toe. Bak weer 5 minuten en roer goed door. Voeg dan de cheddar toe, zet de warmtebron lager en leg een deksel op de pan. Laat de kaas smelten.

Tips

De recepten voor cajunkruiden en chili olie vind je hier natuurlijk ook. En zoek je meer ideeën gebaseerd op de Mexicaanse keuken? Leef je uit met de links!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept