Chilisalade

Chilisalade

Samen (of alleen) thuis lunchen en trek in iets anders dan een broodje? Maak eens een lekkere salade.

Chilisalade

Lekker, een pittige salade. Deze hoeveelheden zijn berekend op een lunch voor twee personen, maar je kunt er met een extra wrap ook een avondmaaltijd van maken.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden avocado mais salade Spaanse peper tomaat ui veganistisch vegetarisch zwarte bonen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 2 porties
Recept van Gabrielle

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • ¼ Habanero of andere Spaanse peper fijngesneden
  • 200 gram zwarte bonen
  • 4 eetlepels mais
  • 1 blik tomatenblokjes (je kunt ook een verse tomaat gebruiken, let wel op of je chili dan niet te droog wordt)
  • 1 avocado
  • 5 bladen ijsbergsla

Instructies

  • Fruit de ui en peper even aan in wat olie of water. Voeg dan de zwarte bonen, de mais en de tomaten blokjes toe. Warm goed door.
  • Pureer of prak de avocado, eventueel met wat crème fraîche, tot een gladde boter.
  • Scheur de ijsbergsla in stukjes en verdeel over twee kommen.
  • Schep de warme chili op de ijsbergsla.
  • Lekker met een geroosterde (mini)wrap, besmeerd met de avocadoboter.

Tips

Trek in pittig? Hier zijn nog wat ideetjes met chili. En met de rest van de mais zijn er ook mogelijkheden genoeg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept