Samen (of alleen) thuis lunchen en trek in iets anders dan een broodje? Maak eens een lekkere salade.
Chilisalade
Lekker, een pittige salade. Deze hoeveelheden zijn berekend op een lunch voor twee personen, maar je kunt er met een extra wrap ook een avondmaaltijd van maken.
Porties 2 porties
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- ¼ Habanero of andere Spaanse peper fijngesneden
- 200 gram zwarte bonen
- 4 eetlepels mais
- 1 blik tomatenblokjes (je kunt ook een verse tomaat gebruiken, let wel op of je chili dan niet te droog wordt)
- 1 avocado
- 5 bladen ijsbergsla
Instructies
- Fruit de ui en peper even aan in wat olie of water. Voeg dan de zwarte bonen, de mais en de tomaten blokjes toe. Warm goed door.
- Pureer of prak de avocado, eventueel met wat crème fraîche, tot een gladde boter.
- Scheur de ijsbergsla in stukjes en verdeel over twee kommen.
- Schep de warme chili op de ijsbergsla.
- Lekker met een geroosterde (mini)wrap, besmeerd met de avocadoboter.