Koken voor je eentje

Koken voor je eentje

Je woont alleen en eet daardoor ook meestal alleen. Waarom zou je dan allerlei moeite doen? Juist daarom! Omdat je alleen woont en eet, heb je de mogelijkheid om precies dat te maken wat jij lekker vindt, op de manier die jij lekker vindt.

Varieer

Elke dag iets anders op tafel, ik vind het belangrijk. Natuurlijk zijn er mensen die het liefst voor vier dagen vooruit koken en er dan geen moeite mee hebben om vier dagen het zelfde te eten. Ik wel, eten moet voor mij ook leuk en afwisselend zijn. En dat geldt voor alle maaltijden.

In een eerdere blog had ik het al gezegd: ik ontbijt vaak met een smoothie bowl. Vers of bevroren fruit en een beetje yoghurt in de Nutribullet en verschillende soorten muesli en toppings van Mymuesli om hem op te maken. Oh en hagelslag, doet het ook altijd goed ;-).

Voor lunch en avondeten vind je volop inspiratie hier op de site. En binnenkort zal ik ook wat meer vertellen over hoe mijn voorraadkast er uit ziet, dat valt echt best mee.

Vries in

Natuurlijk sta je niet elke dag uren in de keuken, alleen voor jezelf. En als je het een beetje slim aanpakt, hoeft dat ook niet maar eet je toch dagelijks vers en gezond. Wist je dat je rijst bijvoorbeeld uitstekend gekookt kunt invriezen? Dus gewoon het hele pak in één keer koken, laten afkoelen en in porties de vriezer in. Heb je trek in rijst, ontdooi je in drie minuutjes in de magnetron een portie.

De vriezer is sowieso wel mijn goede vriend. Mijn budget staat helaas geen dagelijks tripje naar de slager of visboer toe, dus vlees en vis koop ik vaak in grotere hoeveelheden en gaat (rauw) in porties de vriezer in. Ook ligt daar altijd wel een portie (gekookte) pulled chicken. Maar ik heb ook een groenteafdeling. Bonen uit blik vind ik niet altijd lekker, maar veel soorten moeten vóór het (lang) koken een nacht weken. Dus kook ik het hele pak ineens en gaan ook die in porties de vriezer in. En wist je dat je Spaanse pepers ook uitstekend kunt invriezen?

Garneer en decoreer

Yep, je kunt het klaargemaakte eten gewoon op je bord scheppen en beginnen te eten. Maar het oog wil toch ook wat? In restaurants maakt iedereen massaal foto’s van het opgemaakte bord voordat ze gaan eten. Ik vind het leuk om er thuis ook wat van te maken. Sinds ik foto’s van mijn thuis gemaakte eten maak, besteed ik steeds meer aandacht aan de opmaak. En écht, daar wordt het lekkerder van!

Voor mij blijft het wel zo dat ik eten kook om op te eten, dus er komt geen complete styling aan te pas. Maar nét even dat takje groen er bij, een beetje peper bovenop of een mooie indeling zorgen voor een mooier plaatje. Ik ben heel benieuwd hoe mijn gerechten er bij jou uitzien! Plaats eens een foto onder dit bericht, op facebook of tag @hetgetikteeitje op instagram.

Blijf genieten! Liefs, Gabrielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *