Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print dit recept
Chilisalade
Lekker, een pittige salade. Deze hoeveelheden zijn berekend op een lunch voor twee personen, maar je kunt er met een extra wrap ook een avondmaaltijd van maken.
Moeilijkheid
eitje
Afwas
heel weinig
Trefwoorden
avocado mais salade Spaanse peper tomaat ui veganistisch vegetarisch zwarte bonen
Voorbereiding
5
minuten
min
Bereiding
10
minuten
min
Porties
2
porties
Recept van
Gabrielle
Ingrediënten
1
rode ui
gesnipperd
¼
Habanero of andere Spaanse peper
fijngesneden
200
gram
zwarte bonen
4
eetlepels
mais
1
blik
tomatenblokjes
(je kunt ook een verse tomaat gebruiken, let wel op of je chili dan niet te droog wordt)
1
avocado
5
bladen ijsbergsla
Instructies
Fruit de ui en peper even aan in wat olie of water. Voeg dan de zwarte bonen, de mais en de tomaten blokjes toe. Warm goed door.
Pureer of prak de avocado, eventueel met wat crème fraîche, tot een gladde boter.
Scheur de ijsbergsla in stukjes en verdeel over twee kommen.
Schep de warme chili op de ijsbergsla.
Lekker met een geroosterde (mini)wrap, besmeerd met de avocadoboter.
Tips
Trek in pittig? Hier zijn nog wat ideetjes met
chili
. En met de rest van de
mais
zijn er ook mogelijkheden genoeg.