Buffalino

Buffalino

Dit pita’tje voor de lunch of kleine trek at ik onderweg in Italië voor het eerst. Eenvoudige, verse ingrediënten kenmerken de Italiaanse keuken en dit is geen uitzondering. En wat een smaak!

Buffalino

Een heerlijk lunchgerecht met een Italiaans tintje om thuis te maken én op te eten.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden mozzarella parmaham pita rucola
Voorbereiding 2 minuten
Bereiding 10 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven of contactgrill/tosti ijzer

Ingrediënten

  • 2 pita broodjes
  • 4 plakjes buffelmozzarella
  • 2 plakjes parmaham of andere rauwe ham
  • 1 handje rucola

Instructies

  • Verwarm de oven (180°), contactgrill of het tosti-ijzer voor.
  • Snijd de pitabroodjes voorzichtig in. Stop in elk broodje een plakje ham en twee plakjes mozzarella.
  • Verwarm de broodjes in je opwarmer naar keuze tot de kaas licht begint te smelten.
  • Haal ze voorzichtig uit de warmtebron, maak ze iets open en stop de rucola er bij. Lekker met je handen eten, eventueel met een schep (zelfgemaakte) pesto.

Tips

Dat was een lekkere lunch! Misschien waren het al restjes, maar misschien heb je ook mozzarella, ham of rucola over. Daar kan je weer wat anders mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept