Broodsalade, ik vind het altijd heerlijk! En omdat je geen pasta, rijst of aardappels kookt is het ook nog eens snel klaar.
Broodsalade met zalm
Heerlijk, broodsalade! Lekker met verse groenten en in dit geval ook fruit. Stukje vis er bij, jummie!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 100 gram verse zalm met of zonder huid
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepels limoensap
- 2-3 sneetjes brood bijvoorbeeld ciabatta, in stukjes
- 1 tomaat in stukjes
- ½ rode ui fijngesneden
- ½ mango in stukjes
- 1 handje rucola
Instructies
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de zalm in een minuut of acht aan beide zijden gaar.
- Meng olijfolie, limoensap en Griekse yoghurt door elkaar en voeg hieraan de broodstukjes toe. Roer goed door zodat het brood de dressing opneemt. Voeg wat zwarte peper toe naar smaak.
- Maak met behulp van een vork flakes van de zalm. Meng de zalmflakes, tomatenblokjes, ui, mango en rucola door het geweekte brood en ga lekker genieten van je broodsalade.
Tips
Meer varianten met brood vind je hier.