Komkommer-tomatensoep

Komkommer-tomatensoep

Komkommer-tomatensoep

Een lekkere zelfgemaakte salsa: heerlijk als bijgerecht, of lekker op een geroosterd broodje. Maarrrr, dezelfde ingrediënten kun je ook prima verwerken tot een lekker soepje. En sour cream mini-frietjes erbij zijn een echte aanrader.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden komkommer kruiden tomaat ui veganistisch vegetarisch
Bereiding 20 minuten
Porties 1 portie
Calorieën 550kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 1 grote ui in grove stukken
  • 1 komkommer zonder middenstuk, in grove stukken
  • 3 tomaten in grove stukken
  • (pittige) kruiden naar smaak
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 gram mini-frietjes sour cream

Instructies

  • Snijd de komkommer (binnenste verwijderen), de tomaat en de uien, gewoon lekker grof.
  • Fruit de ui even aan, en voeg daarna de andere groenten toe. Voeg nu ook de kruiden toe en bak alles even kort mee. Dan mag er water bij, tot de groenten net onder staan, en voeg je het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook, en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Nu alleen nog even (staaf-)mixen en klaar is dit lekkere soepje. Serveer de mini-frietjes er apart bij.

Tips

Nog meer inspiratie voor (snelle) soep? Die vind je hier ook.

Nutrition

Calories: 550kcal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept