Broodsalade met rosbief en blauwe bessen

Broodsalade met rosbief en blauwe bessen

Eigenlijk wilde ik deze broodsalade met aardbeien maken. Zal vast heel lekker zijn, want aardbeien combineren heel goed met peper. Maarrrr, er waren nog geen Hollandse aardbeien en de Spaanse vind ik echt veel minder lekker. Maar de rosbief had ik al in huis! Alternatief: blauwe bessen. En dat was zeer geslaagd!

Broodsalade met rosbief en blauwe bessen

Pepersmaken en fruit gaan vaak heel goed samen! Het zoete van de blauwe bessen met de pure vleessmaak van rosbief vormen hier geen uitzondering op.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden blauwe bessen brood mayonaise rosbief rucola sla wijnazijn
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Porties 1 portie
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 handjes blauwe bessen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • peper naar smaak
  • 2 dikke sneden brood of 3 normale
  • 1 handje rucola
  • 1 handje bladsla
  • 80 gram rosbief

Instructies

  • Pureer driekwart van de blauwe bessen in de Nutribullet of met de staafmixer. Wees voorzichtig met het sap, vlekken hiervan zijn geen feestje. Vermeng met de mayonaise en rode wijnazijn en voeg zwarte peper naar smaak toe.
  • Snijd het brood in grote blokken. Houd een eetlepel dressing achter en schep de rest door het brood totdat alle stukjes bedekt zijn. Zet even weg. Scheur de sla in hapklare stukken en scheur of snijd eventueel de plakjes rosbief wat kleiner.
  • Meng de sla, rosbief en de rest van de blauwe bessen door het gemarineerde brood. Schep het laatste beetje dressing er over. Lekker met wat verse tijm!

Tips

Lekker hè, zo’n broodsalade? Er staan er nog meer hier op de site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept