Soep van zoete aardappel en pastinaak

Soep van zoete aardappel en pastinaak

Soep van zoete aardappel en pastinaak

Verrukkelijk, echt waar! Dit smaakt zo lekker samen! Zeker met een paar plakjes bacon uit de oven erbij. Een heerlijke maaltijdsoep.
Moeilijkheid goed te doen
Afwas heel weinig
Trefwoorden bacon maaltijdsoep pastinaak ui zoete aardappel
Bereiding 30 minuten
Porties 4 porties
Calorieën 510kcal
Recept van Annemiek

Ingrediënten

  • 750 gram zoete aardappel geschild en in blokjes
  • 300 gram pastinaak geschild en in blokjes
  • 3 uien in blokjes
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 150 ml kookroom
  • 200 gram bacon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°. Leg een bakpapiertje op het rooster van de oven en verdeel daar de plakjes bacon over. De plakjes mogen elkaar niet overlappen. Bak de bacon ongeveer 10 minuten in de oven. Hou ze goed in de gaten, want ze moeten lekker bruin zijn, maar zeker niet té.
  • Verwarm een beetje olie of boter in een grote pan. Bak de uien hierin glazig. Voeg daarna de aardappel en pastinaak toe en bak kort mee. Daarna kan er water bij tot alles net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken.
  • Schenk de kookroom bij de soep en pureer het geheel met een staafmixer. Serveer de soep met een paar plakjes bacon.

Tips

Ook dit recept voor deze lekkere soep is bewust voor meerdere porties gemaakt. Want de soep is prima een paar dagen houdbaar in de koelkast, en kan natuurlijk ook makkelijk ingevroren worden.

Nutrition

Calories: 510kcal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept