Waarom zou je brood altijd gebruiken om te beleggen? Je kunt er ook heerlijke salades mee maken!
Broodsalade met mango en geitenkaas
Restje brood over en geen mega trek? Maak dan eens een broodsalade zoals deze.
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 5 eetlepels basis vinaigrette
- 1 eetlepel honing
- 1 broodje of twee boterhammen, in blokjes
- 1 handje baby spinazie
- ½ mango in blokjes
- 1 kleine puntpaprika in blokjes
- ½ avocado in plakjes
- 75 gram geitenkaas in plakjes
Instructies
- Meng in de kom waaruit je straks gaat eten met een vork de vinaigrette goed met de honing en voeg hieraan de broodblokjes toe. Roer goed om zodat alle broodblokjes bedekt zijn met dressing.
- Voeg de groenten en geitenkaas toe aan je bowl.
Tips
Het basisrecept voor vinaigrette vind je hier. Heerlijk toch, zo’n restje brood zo gebruiken? En ook met meer spinazie, mango, geitenkaas, avocado en paprika kun je nog zo veel.
Heb je nog een stuk komkommer over? Is hier ook lekker door (in stukjes).