Yoghurtbroodjes

Yoghurtbroodjes

Hartige broodjes voor bij de borrel kun je ook gewoon zelf maken. Deze met zongedroogde tomaatjes en kappertjes bijvoorbeeld.

Yoghurtbroodjes

Dit is een lekker hartig broodje voor bij de borrel. Of bij een soepje of salade, dat kan ook.
Moeilijkheid eitje
Afwas heel weinig
Trefwoorden brood Griekse yoghurt hartig vegetarisch zelfgemaakt broodje
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Porties 6 broodjes
Recept van Gabrielle

Benodigdheden

  • oven

Ingrediënten

  • 125 gram Griekse yoghurt of ongezoete soyayoghurt
  • 1 eitje
  • ½ eetlepel bakpoeder
  • 125 gram bloem naar keuze (spelt, volkoren, wat je wilt)
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 50 gram witte kaas in kleine blokjes (0,5 x 0,5 cm)
  • 5 zongedroogde tomaatjes uit een potje, in kleine stukjes
  • 1 eetlepel kappertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Meng het eitje met de yoghurt en het bakpoeder.
  • Voeg de bloem, peper en de kaas toe en roer goed tot alles goed is vermengd. Voeg daarna de tomaatjes en de kappertjes toe en roer weer goed door.
  • Bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier en vorm hierop met behulp van twee lepels zes bolletjes deeg. Schuif voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips

Dit hartige broodje is lekker op een borrelplank. Natuurlijk staan er ook nog andere broodjes op de site. En met Griekse yoghurt weten we altijd wel raad!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept