Een heerlijk frisse, kleurrijke salade. De lente op je bord, en dat binnen tien minuten.
Moeilijkheid eitje
Afwas geen
Trefwoorden brood limoen makreel sinaasappel sriracha tomaat veldsla vis
Voorbereiding 5 minutenmin
Bereiding 5 minutenmin
Porties 1portie
Recept van Gabrielle
Ingredients
3eetlepelslimoensap
1eetlepelolijfolie
1theelepelSriracha saus
1dikkesnee broodnaar keuze (of twee normale boterhammen)
1makreelfilet
1handjeveldsla
2kleinetomatenin stukjes
1sinaasappelgepeld in in partjes
1eetlepelpijnboompitten
Instructions
Meng het limoensap met de olijfolie, Sriracha en peper en citroengras naar smaak. Snijd het brood in dobbelstenen en meng het door de dressing die je net gemaakt hebt. Het brood neemt de dressing op, als niet alle broodstukjes dressing opnemen kun je nog wat bij mengen.
Sheur de makreelfilet in flakes en voeg ze toe aan het brood. Schep goed om. Voeg dan de sla, tomaten en sinaasappelpartjes toe. Garneer met de pijnboompitten en nog wat (versgemalen) peper.
Tips
Geïnspireerd geraakt? Je vindt hier op de site nog meer broodsalades. Altijd supersnel klaar en heerlijk, ook om mee te nemen als lunch.